Metamorfose massage

Metamorfose massage is een hele zachte vorm van masseren die toegepast wordt op de reflexlijn van de ruggengraat die te vinden is op de voeten, de handen en het hoofd. Deze lijn wordt met zachte bewegingen steeds opnieuw gemasseerd.

Naast een complete ontspanning, zorgt de massage voor het opheffen van blokkades die ontstaan zijn in de prenatale periode, dus de 9 maanden voor de geboorte. Een aantal van deze blokkades heb je meegenomen in je bewustzijn (karma) en een deel ontstaat tijdens de zwangerschap (ziekte, spanningen van de moeder, problemen tijdens de bevalling, etc.).In deze prenatale periode wordt de basis gelegd voor je talenten en je kwaliteiten maar ook voor de belemmeringen die je ervan weerhouden te zijn zoals je bedoeld bent te zijn.

Een Metamorfose massage helpt je om in jezelf naar binnen te gaan en daar te ontdekken wie je ten diepste bent. Je kunt je blokkades loslaten en daardoor kom je in het "nu" zonder oude ballast. En kun je zijn wie je eigenlijk bent. Zoals de rups verandert in een vlinder. De rups is perfect, maar trekt zich terug in zijn cocon waar de metamorfose plaats vindt van rups naar vlinder. Hoewel de rups perfect was, had hij nog niet al zijn mogelijkheden gebruikt. Door de metamorfose krijgen al zijn kwaliteiten en talenten de kans om tot bloei te komen en een prachtige vlinder slaat zijn vleugels uit.

De Metamorfose massage is vanuit de voetreflexologie ontwikkeld door Robert St. John (1914-1996). Hij ontdekte dat op de lijnen van de ruggengraat die over de voeten, handen en het hoofd lopen, de herinneringen maar ook de blokkades liggen uit de tijd voordat je geboren wordt. Hij noemde de massage de prenataal therapie. Later werd het Metamorfose massage genoemd. De voeten zijn daarbij het belangrijkste omdat zij de beweging in gang zetten. De handen voeren de handeling uit die nodig zijn en het hoofd gaat begrijpen wat er gebeurd.

In tegenstelling tot Reflexzone massage is de Metamorfose massage niet gericht op bepaalde lichamelijke klachten, die de therapeute behandeld. De houding van de therapeute is dan ook erg belangrijk. De therapeuet heeft niet de intentie om klachten te verlichten. Zij geeft aandacht, maar probeert niets te sturen. De cliënt bepaalt zelf hoe de uitwerking van de massage is. Door de ruimte die ontstaat, kan de levensenergie zijn werk gaan doen.

Deze massage is ook zeer geschikt voor kinderen/volwassenen met een verstandelijke beperking. Hun beperkingen zijn vaak ontstaan tijdens de prenatale periode en zij zijn zelf niet goed in staat om blokkades op te heffen.

Robert St. John heeft veel goede resultaten bereikt bij kinderen met het syndroom van Down en autistische kinderen. In Engeland worden aan veel kinderen met een verstandelijke beperking Metamorfose massages gegeven met goede resultaten. Ook voor baby’s is de massage erg goed. De blokkades zijn nog niet lang aanwezig en zij reageren erg goed op de massage. Vaak is het voldoende om de voetjes elke dag korte tijd te masseren. Het beste is wanneer ouders hun eigen kinderen masseren. Ook kunnen de kinderen de ouders weer masseren omdat de massage zo eenvoudig is. Vaak is het goed om zowel ouders als het kind te masseren. Er is een grote wisselwerking tussen beiden en blokkades hebben vaak met elkaar te maken omdat de oorzaak ontstaan is tijdens de zwangerschap. Het is ook goed mogelijk om jezelf te masseren, hoewel het prettiger is als iemand het voor je doet.

Ook tijdens de zwangerschap of zelfs tijdens de bevalling is de massage goed toe te passen. Deze tijd is een metamorfose op zich en de levensenergie werkt op volle toeren. Met het masseren van de zwangere vrouw, wordt tegelijkertijd de baby mee gemasseerd.