Reiki

Reiki is het Japanse woord voor universele levensenergie. Universele levensenergie is de energie rondom ons heen, alles wat leeft en groeit, heeft deze energie nodig om te kunnen bestaan. Iedereen beschikt over Reiki. De universele levensenergie wordt bij onze geboorte meegegeven. Als klein kind ben je helemaal open en de Ki stroomt dan nog ongehinderd door je heen. Door het verdringen van emoties in de eerste levensjaren, problemen met je ouders, dingen die op je af komen die minder prettig zijn, wordt vrijwel bij iedereen deze levensenergie geblokkeerd. Een tekort aan deze energie veroorzaakt een grotere gevoeligheid voor ziekten en andere kwalen. Hoe meer de Ki wordt geblokkeerd des te meer je jezelf afsluit. Met behulp van Reiki kun je de pijn verzachten en de kwaal genezen.

Reiki is een geneeswijze die werkt door handoplegging. Het eerste wat Reiki voor ons doet is het op gang brengen van ons natuurlijk genezend vermogen. Door eenvoudig de handen op het lichaam te leggen stroomt Reiki door je heen naar de plaats waar het nodig is. Denk maar eens wat je automatisch doet als je kies- of hoofdpijn hebt, je legt je hand of handen op de pijnlijke plek. Als je ergens van schrikt, dan leg je, je handen vaak automatisch op je keel of vlak daaronder. Reiki ontspant, geeft je rust en versterkt het afweersysteem dat je helpt je lichaam en geest te ontgiften.

Maar ook onze gedachten en gevoelens zijn energie, denk bijvoorbeeld aan het effect van positief denken op het lichaam en de emoties. Reiki werkt in op de energiecentra van het lichaam en stimuleert zowel de algemene gezondheid van de mens als zijn evolutie. Reiki is geen religie en is niet verbonden aan dogma's of aan een bepaald geloofssysteem. In alle culturen, door alle tijden heen vindt men sporen van deze geneeswijze. In zijn huidige vorm werd Reiki herontdekt aan het einde van de vorige eeuw door een Japanse leraar, Dr. Mikao Usui.

Tijdens de behandeling lig je ontspannen met je kleding aan op de behandel tafel. Je schoenen heb je wel uitgedaan. Het is aan te raden om makkelijk, zittende kleding aan te trekken zonder bijvoorbeeld een knellende riem. Het is beter om tijdens de behandeling geen sieraden en/of horloge te dragen. Ook een eventuele bril mag even af. Op verzoek kan een behandeling zittend uitgevoerd worden.

Tijdens de behandeling maak ik gebruik van diverse handopleggingen zodat Reiki doorgegeven wordt aan de ontvanger. Wanneer aanraking direct op het lichaam niet wenselijk is, kunnen ook de handen vlak boven het lichaam worden geplaatst. Reiki stuurt zelf de energie naar die plaatsen in het lichaam waar het op dat moment nodig is. De behandelaar heeft daar geen invloed op. De ontvanger kan de energie gebruiken om zichzelf te helen.

Reiki is geen vervanging voor de reguliere geneeskunde. Het is een aanvullende methode die ervoor zorgt dat lichaam en geest weer in balans komen doordat blokkades weggenomen worden. Wanneer de blokkades verdwenen zijn kan de universele levensenergie weer stromen. Wanneer je voor het eerst met Reiki behandeld wordt kan het zijn dat meerdere behandelingen na elkaar nodig zijn. Deze vervolg behandelingen vinden in de daarop volgende weken plaats. Regelmatige behandeling met Reiki zorgt ervoor dat je in balans blijft.

De Reiki – principes.

  • "Vandaag zal ik dank zeggen voor mijn vele zegeningen."
  • "Vandaag zal ik mij geen zorgen maken."
  • "Vandaag zal ik niet boos worden."
  • "Vandaag zal ik mijn werk eerlijk doen."
  • "Vandaag zal ik vriendelijk zijn voor mijn buren en voor elk ander levend wezen."